mandag den 26. maj 2014

Isiolo

Tirsdag og onsdag i niende uge besøgte vi et Action Aid-projekt i byen Isiolo, der ligger 90 kilometer fra Nanyuki. Projektet arbejder med et lokalsamfund af familier af forskellige kenyanske og somaliske nomadestammer, der har slået sig ned lidt uden for Isiolo. Projektet går ud på at hjælpe samfundet med at etablere en bæredygtig produktion af mad.


Da vi ankom til lokalsamfundet, blev vi budt velkommen med sang og dans. Der blev taget fat i vores arme, og pludselig dansede vi alle af sted ind imellem markerne.


De lokale viste os deres fælles fiskedam, som projektet har hjulpet til med at bygge. I dag er projektet bæredygtigt; lokalsamfundet avler 1500 fisk i bassinet, sælger dem på lokale markeder, og køber så 1500 nye små fisk til bassinet.


Ud over fiskedammen har de lokale også en fælles mark med bønner, som de sælger på det lokale marked.



Efter rundvisningen hjalp vi lokalsamfundet med noget manuelt arbejde. En af deres fælles marker skulle udvides.


Inden vores besøg sluttede, kiggede de lokale pludselig over på os danskere og bad os om at vise vores egen stammedans. Hvad gør man så?

På stående fod kunne vi simpelthen ikke komme i tanker om noget stykke dansk kultur, som vi sådan lige kunne vise frem, og da slet ingen traditionelle danse, så vi valgte at synge nationalsangen.