lørdag den 10. maj 2014

Overnatning hos lokale familier

Torsdag i tiende uge lavede vi mad og overnattede ved lokale familier. Aisha, Ayanda og jeg besøgte dette hjem. Her boede mama Selina med sine fire børn.


Besøget startede sidst på eftermiddagen hvor Mama Selina havde fri fra sit arbejde i marken. Vi blev budt på te, som blev lavet over et lille ildsted inde i huset. Her sætter Ayanda vand over til te.



Så begyndte madlavningen. På billedet sorterer Aisha og jeg bønner.


Familien havde denne udsultede killing, der holdt sig tæt på ildstedet for at holde varmen.


Aftensmaden stod på ris og bønner med tomater.


Fordi ildstedet var placeret inde i huset, var rummet fyldt med røg i de to timer, hvor madlavningen stod på. Det var svært at trække vejret, og øjnene løb i vand.


Jeg synes egentlig at vi bor ret spartansk på Daraja, men vores platform ligner et palads sammenlignet med Mama Selinas hus. Vi sov på det hårde stengulv i køkkentet. Dog havde vi snydt lidt og medbragt vores tynde madrasser, som vi bruger til solbadning på Daraja.


Denne sikkerhedsanordning skulle holde ubudne gæster ude i løbet af natten.


Vi gik i seng klokken halv ni og vågnede klokken seks af røgen, som langsomt fyldte rummet, da Mama Selina kogte vand til te.  Vi tog afsked med familien ved syvtiden, hvor Mama Selina tog på arbejde, og børnene tog i skole.